Сенатор Маккейн ще бъде изпратен от 106-годишната си майка

13:20, 30 авг 18 / Любопитно 25 1219 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Майката на починалия на 81 г. американски сенатор Джон Маккейн - 106-годишната Роберта Маккейн, се очаква да присъства на траурната церемония за сина си във Вашингтон и на погребението му във военноморската академия в Анаполис, щата Мериленд в края на седмицата, съобщи Асошиейтед прес.

Веднъж тя каза, че средното й дете, което тя нарече "Джони", обичал да я дава като пример "колко дълго се надява той да живее". Сега обаче тя скърби за него, вместо да е обратното, отбелязва АП. Макар и със затруднени движения в резултат на инсулт, тя се кани да изпрати сина си, починал от мозъчен тумор, в последния му път.

Майката на забележителния сенатор - ветеран и бивш военнопленник от войната във Виетнам, е снаха и съпруга на адмирали от флота и животът й е пълен с пътешествия и приключения. Сенаторът пише в една от книгите си за нея, че самата тя е била възпитана като "силна и решителна жена, която винаги се е радвала на живота и се е опитвала да вземе максимума от възможностите, които той й е предложил". "Благодарен съм й за силата, на която тя ме научи с примера си", отбелязва синът.

Тя се оженва за моряка Джон Маккейн-старши, който по-късно става адмирал - също като своя баща, и споделя всички житейски несгоди с него, раждайки му и три деца. Тя е в Лондон, когато изживява ужаса, научавайки за свалянето на самолета на сина й над Виетнам, а когато по-късно разбира, че той е останал жив и е военнопленник, това е "най-добрата новина, която съм получавала през живота си".

Роберта, макар и вече на преклонна възраст, взема активно участие в кандидат-президентската кампания на сина си през 2008 г., пътува с него и говори пред многолюдна публика, като демонстрира находчивост и духовитост.

Роберта Маккейн и сестра й - идентична близначка - Роуена Райт, починала през 2011 г., често са пътували заедно по света.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама