Фестивал на хартиени фенери събира габровци

09:45, 01 сеп 18 25 1180 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три добри инициативи се обединиха в полза на Габрово и това да живеем във все по-интересен и уреден град.

На първи септември, от 19 до 22 часа, от площад „Възраждане“ към небето над Габрово ще полетят стотици хартиени фенери, събрали мечтите и посланията на хората в града. Събитието е по идея на Антослав Илиев и неговите приятели и ще се проведе за осми пореден път.

Фестивалът тази година се осъществява с подкрепата на Център за работа с доброволци към Община Габрово, които от своя страна ще се включат с две свои инициативи - „Къщички за книги, книги за къщички“ и Капачки за „Бъдеще в Габрово“. Те ще ви очакват в специално обособена зона за даряване на книги и пластмасови капачки.

Чрез даряването на книга можете да подкрепите инициативата на Центъра, която стартира през месец май и помага в попълването на създадените от Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“ къщички за книги. Те са разположени в градската среда и целят насърчаването на четенето и размяната на книги.

Другата инициатива е по идея на Деница Миларова - Капачки за „Бъдеще в Габрово“, и предлага един иновативен начин за благотворителност – с получената след предаването на събраните пластмасови капачки сума ще бъде закупено специализирано оборудване за отделенията по Неонатология и Детско отделение на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“.

Сцената на площад „Възраждане“ също ще бъде пълна – пред вас ще застанат младите габровски таланти Ивета Петрова и Jenny Jo - участник в „Гласът на България“, заедно с огненото шоу на „Fire Shadows”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама