Нанков: Ще има наказани за катастрофата край Своге

14:45, 30 авг 18 / Политика 25 1673 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Ще има наказани за катастрофата край Своге", каза на излизане от националното следствие регионалният министър Николай Нанков, цитиран от БГНЕС. Той добави, че част от консорциумите са започнали да отстраняват дефектите по пътя край Своге.

Повече от три часа продължиха разпитите на регионалния министър Николай Нанков, председателя на УС на АПИ инж. Светослав Глосов и директорът на Института по пътища и мостове инж. Веселин Димитров.

Нанков каза, че се явява в качеството си на свидетел и добави, че може да поеме морална отговорност и политическа за инцидента с автобуса край Своге.

Нанков беше категоричен и по отношение на позицията, с която излязоха от фирма „Трейс” по-рано, а именно, че в настилката няма забранен елемент, който да е бил вложен. Това твърдение Нанков опроверга и каза, че в следващите дни най-вероятно ще се намеси международна лаборатория, която ще изследва асфалта. Той уточни, че пътят е подходящ именно за тежкотоварни автомобили и не приема обвиненията.

Прокуратурата е получила искане от Агенция „Пътна инфраструктура“ за започване на ремонт на пътния участък, където стана катастрофата. От там съобщават, че такова разрешение няма да бъде дадено преди от пътната настилка на това място да бъдат иззети по реда на НПК проби, които да бъдат ползвани при експертизи за установяване на състоянието, състава и начина на изпълнение на асфалтовия път.

Утре, 31.08.2018 г., такива проби ще бъдат иззети от следователи от Националната следствена служба, чрез съответни технически средства, в рамките на оглед, който ще започне в 10,00 ч. Провеждането на огледа и вземането на проби /образци/ от настилката на пътя ще причини временно затруднение при движението.

На АПИ и МВР е възложено създаването на необходимата организация за това и оповестяването й. Започването на ремонт на пътния участък ще бъде разрешено без каквото и да е забавяне, но само след вземането на проби от настилката на конкретния пътен участък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама