Туцо от "Килърите" остава зад решетките

19:16, 30 авг 18 25 1314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Янко Попов-Туцо от "Килърите", осъден на десет години затвор, остава в затвора. Това е решил Апелативния съд на закрито заседание днес, по информация на Фрогнюз.

Туцо излежа половината от присъдата и по тази причина поиска условно предсрочно освобождаване, с твърдението, че има добро поведение.

Софийски градски съд по-рано на 22 август на открито заседание бе категоричен, че Туцо трябва да си излежи цялата присъда, защото не се доказва, че той се е поправил. Днес Aпелативния съд се съгласи с мотивите на първата инстанция и ги потвърди окончателно.

Янко Попов е осъден за две престъпления – участие в организирана престъпна група за убийства и за убийството на Румен Рачев. За първото престъпление е наказан за пет години, а за второто за десет. В хода на разследването бе установено, че Попов е бил ятак на сръбския наркобос Сретан Йосич.

Присъдата на Янко Попов-Туцо бе намалена през 2016 от Варненския апелативен съд на десет години затвор, при първоначален строг режим. Съдиите във Варна са оправдали Попов в частта, че е помагал с действия и с користна цел за убийството на Румен Рачев.

Туцо бе част от групата за мокри поръчки "Килърите". Процесът срещу шестимата членове на бандата започна през 2011 година, а операцията по задържането на групата бе една от големите акции на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Емблематичните арести доведоха до редица признания за тогавашния вътрешен министър от партньорски служби.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама