Тръгва временна автобусна линия от Националния исторически музей до Златните мостове

07:40, 01 сеп 18 25 1241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Експериментално през септември и октомври ще има автобусна линия от Националния исторически музей до Златните мостове на Витоша, която ще се движи през почивните дни. Решението е на комисията по транспорт и туризъм към Столичния общински съвет.

Да се забрани напълно движението на автомобили в почивните дни и да се даде алтернативна възможност на хората да се качват в планината. Това предложение дадоха от проекта "Зелена София" на Столична община. Петко Анчев поясни:

"Ние апелираме за по-активния контрол това да се случва и при такъв ефективен контрол, разбира се, трябва да бъдат задоволени нуждите на гражданите да се придвижват в това разстояние и затова ние предлагаме тази временна автобусна линия".

Автобусите ще бъдат три и ще се движат на интервал от 30 минути. Първият ще тръгва в 7.00 сутринта от Националния исторически музей, а последният - от "Златните мостове" в 18.05 ч.

Антон Деспотов директор на Дирекция "Транспорт" в Центъра за градска мобилност: "Промяна на маршрута на автобусна линия 163, като се увеличат бройките на колите. Ако е успешен, ще го въведем и за следващата година за постоянно".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама