Невероятните ползи на ябълката

16:10, 31 авг 18 25 1648 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ако се чудите какъв плод може да хапвате по всяко време на годината с много ползи и страхотен ефект, заложете на ябълката. Освен много вкусна, хрупкава и сочна, тя е и страшно полезна.
 
Ябълките са богат източник на полифеноли. Те представляват голямо семейство важни антиоксиданти, които предпазват ДНК и клетъчните мембрани, предотвратявайки мутации, довеждащи до рак. Полифенолите имат много добро противовъзпалително действие. Те предпазват и от сърдечно-съдови заболявания, като повишават т.нар. добър холестерол и същевременно намаляват мазнините в кръвоносните съдове и се борят с възпаленията.
 
И в тази връзка, за да извлечете максимума от ползите на ябълките, пазете кората.

Ябълките са чудесни, ако спазвате диета. Имат високо съдържание на фибри и вода. Освен това носят усещане за ситост.
 
Тези страхотни плодове съдържат и пектин, като той е съсредоточен главно около семките им, заради това не бива да ги махате, когато ги варите. А пектинът има много ползи - понижава концентрацията на холестерол в кръвта, намалява нивата на кръвната захар, подобрява функцията на дебелото черво, предотвратява образуването на жлъчни камъни и изхвърля жлъчните киселини, улавя тежките метали и детоксицира организма, много полезен е за укрепване на кръвоносните съдове, зъбите и ноктите, а благотворният му ефект се наблюдава и при приема на антибиотици, като тушира страничните им ефекти.

След проведените масови проучвания се оказва, че богатият на антиоксиданти плод вече се препоръчва и за по-висока плътност на костите и поддържането на здрава костна система. Ябълките оказват сериозно въздействие върху костите, увеличавайки костната маса и повишават здравината им.
 
Ежедневната консумация на ябълки провокира синтезирането на по-големи количества мастни киселини от стомашно-чревните бактерии. Поддържат се идеални киселинно-алкален условия за баланс на микроорганизмите в тялото.
 
Ако искате да сте по-издръжливи, консумирайте по една ябълка преди тренировка. Ябълката помага за по-доброто усвояване на кислорода в белите дробове.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама