Арестуваха мъж, убил свой работник в Сърница, опитал да се прикрие

15:30, 31 авг 18 25 1494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията във Велинград задържа извършщител на убийство, извършено в Сърница, съобши говорителят на регионалната полицийска дирекция Мирослав Стоянов. Арестуваният Васил С. / 36г./ от Панчарево първоначално заблудил полицията, като се обадил на телефона за спешни случай в сряда сутринта, че е открил мъртъв в микробус край Сърница своя работник Георги К. / 47г./ от София.

Возилото се намирало в местността "Таш Капия" в землището на родопския град. Изпратеният на мястото медицински екип констатирал смъртта на мъжа, а при извършения първоначален оглед не били открити видими следи от насилие. Трупът бил транспортиран за аутопсия в отделението по съдебна медицина в областната болница в Пазарджик.

При извършването й съдебните лекари установили, че смъртта е настъпила вследствие на черепно-мозъчна травма, по всяка вероятност причинена от силен удар в главата с твърд предмет. След получаване на данните за това в полицейското управление на Велинград бил сформиран оперативен екип за разкриване на убийството. В хода на разследването полицаите установили, че извършител на тежкото престъпление е подалият сигнала Васил С. Убитият бил нает за извършване на строително-ремонтни дейности в имота на извършителя. Изясняват се причините довели до убийството.

С постановление на окръжната прокуратура в Пазарджик убиецът е задържан за 72 часа. От държавното обвинение ще поискат от съда налагане на най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража" за извършителя на тежкото престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама