Санкционират фирми, замърсяващи въздуха в Разград

14:15, 01 сеп 18 25 1276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Текущи месечни санкции ще бъдат наложени на четири дружества в Разград заради превишения на индивидуалните емисионни ограничения по показатели, определени в разрешителните им документи. Това съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе. 

Отклоненията са констатирани при изпитване на отпадъчните води, взети от пречиствателните станции на "Биовет" АД – клон Разград, "Амилум България" ЕАД, "Пилко" ЕООД и "Водоснабдяване – Дунав" ЕООД. Водните проби са взети в периода 20 - 24 август от Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околната среда в Русе в рамките на проведения контрол във връзка с постъпили сигнали за неприятни миризми в града.

Най-високите превишения са отчетени в отпадъчните води на "Биовет". Резултатите от пробите показват, че биологичното стъпало на заводската пречиствателна станция на дружеството не работи ефективно. По-малки отклонения от контролираните показатели са установени във водите на другите дружества. Мобилната станция за контрол на качеството на атмосферния въздух ще продължи измерванията и през този месец. Протоколите ще бъдат предоставени на Община Разград и Регионалната здравна инспекция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама