Сниманият в Ловеч филм "Моторът" тръгва по кината през октомври

17:00, 03 сеп 18 25 782 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заснетият в Ловеч и околните села филм „Моторът” тръгва по киноекраните в страната през октомври, съобщи режисьорът Валентин Гошев, цитиран от пресцентъра на общината. Филмът участва в 26-ото издание на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост” във Варна, а представянето му бе в рамките на конкурсната програма „Младежки модул” пред млада публика.

През юни „Моторът“ завоюва голямата награда на Международния фестивал в Шкодра, Албания. В тамошната селекция той се състезаваше с още 170 заглавия, а фестът показа 1200 филма от 104 страни от четири континента.

„Моторът“ имаше ранна премиера в Ловеч още на 18 януари т.г. След прожекцията творческият екип беше приветстван с бурни аплодисменти и викове „Браво!“. Тази есен лентата ще може да се види и от останалите зрители в Ловеч, тъй като през януари при единствената прожекция залата не побра всички желаещи.

„Моторът“ е любовен филм за приятелството, което може да устои с години, независимо от превратностите на историческите събития. В този филм Славчо, Евелина и Вили (германско момче на техните години) са ученици в село Бараково по време на Втората световна война, където тримата се срещат за пръв път с любовта и омразата. 

В лентата участват Александра Радичева, Димитър Ангелов, Руди Евтимов, Никола Додов, Филип Трифонов, Гергана Кофраджиева, Михаил Мутафов, Ицхак Финци.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама