Каракачанов: НФСБ няма да излиза от управлението

11:45, 03 сеп 18 / Политика 25 1363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов не смята, че НФСБ ще излязат от управляващата коалиция. Коментирайки напрежението сред управляващите, Каракачанов заяви, че комуникацията сред партиите в мнозинството действително куца. Смята още и че Николай Нанков е компетентен министър, който не заслужава да бъде освободен, но право на премиера Борисов е да назначава и освобождава министри.

"Моят колега Симеонов е прав в едно - не би следвало при всеки случай, когато някоя част от обществото поиска кръв, да жертваш министри, без ей така дори да изчакаш резултатите от разследването. НФСБ няма да излезе от управлението, доколкото чухме всички. Пак казвам, те искат да има по-нормален диалог вътре в коалицията и подобни неща да се обсъждат. Съгласен съм с това, но не съм съгласен с начина, по който това се прави. Аз съм си приготвил една синя каска, ще взема да я занеса вече на коалиционен съвет", каза Каракачанов.

Не споделям подобен подход, ако имаш да казваш нещо на коалиционните си партньори, нормално е да го кажеш в подходящия формат, а не през медиите, добави той. Каракачанов обаче смята, че Валери Симеонов е прав в едно - не би следвало при всеки случай, когато някоя част от обществото "поиска кръв", да жертваш министри без дори да изчакаш резултатите от разследването.

Съгласен съм, както е мое право аз да посочвам хората, които излизат от ВМРО било за министри, за заместник-министри, така е нормално и премиерът, като лидер на най-голямата партия в коалицията, да си посочва министрите или да решава кога да ги отзове, коментира Каракачанов. Въпреки това мнението му, което той ще изрази днес, е, че няма никакво основание да се иска оставка на някои от министрите, най-малкото свързани с катастрофата.

Визирам министър Нанков, уточни Каракачанов, който определи колегата си като изключително работлив, енергичен и компетентен министър. Не следва да се подхожда по този начин, това е моето мнение, но ако премиерът държи на тези промени, ние сме длъжни да ги уважим, защото това е негова квота, посочи вицепремиерът Каракачанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама