Митничари иззеха един тон нелегален алкохол в района на Варна

14:30, 03 сеп 18 25 1444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

1000 литра нелегален етилов алкохол задържа екип на митническа мобилна група при проверка в частен имот в района на Варна. Проверката е извършена на 30.08.2018 г., в рамките на засиления контрол срещу нерегламентирано съхранение и търговия с акцизни стоки в района на Черноморието.

При проверката митническите служители откриват на двора зад къщата ПВЦ бидони, съдържащи безцветна течност с мирис на етилов алкохол. След измерване е установено, че общото количество на откритата течност е 1000 литра с алкохолно съдържание 48%vol. В рамките на проверката за алкохола не са представени документи, удостоверяващи плащане на акциз по Закона за акцизите и данъчните складове.

Взети са проби за лабораторен анализ и определяне вида на задържания продукт. След излизане на лабораторните експертизи предстои да бъде образувано административнонаказателно производство по случая.

Около 13 000 литра нелегален етилов алкохол е задържан в рамките само на два месеца-юли и август при засилените митнически проверки по Черноморието през туристическия сезон, съобщиха от Агенция "Митници".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама