Още едно созополско село иска да се присъедини към Бургас

19:05, 03 сеп 18 25 1990 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жителите на второ созополско село искат да минат на административно подчинение към община Бургас. Тенденцията е плашеща, смята общинският съветник от БСП Тихомир Янакиев, цитиран от БНР.

Първото село, чиито жители поискаха промяна на административната карта, бяха от село Извор. Сега такова намерение имат и хората от село Присад. Като основен проблем хората посочват липсата на вода и лошите пътища.

"Проблемът с водата е поставен многократно. Аз също съм запознат и съм е ходил в селото. За проблема знае в детайли и кметът на Созопол Панайот Рейзи. За съжаление няма някакво конкретно действие и то от години", каза Янакиев. Според него, проблемът с промяната на административното делене не се политизира.

Село Присад е разположено на двадесетина километра югозападно от Бургас, а землището му надхвърля седемнадесет хиляди декара.
В селото са се отглеждали около 5 000 декара лозя - сортовете Каберне Совиньон, Розе от Южния бряг и др., но лозята са изоставени.

На бургаското село Присад и на добричкото село Присад има кръстен остров в Антарктида, наречен Остров Присад. Той се намира в групата на Южните Шетландски острови, северно от остров Лоу.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама