Орнела Мути иска руско гражданство

10:40, 04 сеп 18 / Любопитно 25 1067 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Италианската актриса Орнела Мути иска да стане руска гражданка. Тя заяви това пред журналисти в Москва, където пристигна за участие в балета „Кристален дворец“.

„Имам собственост в Москва, имам и московско жителство, но нямам гражданство. Естествено, че бих желала да имам руско гражданство, защо не?", сподели италианският секс символ.

Тя припомни своите руски корени. „Дядо ми беше лекар на царя, а баба ми беше пианистка. В нашия род имаме още певица. Вероятно, именно заради нашите руски корени семейството ни е толкова артистично“, добави Орнела Мути.

Още през 2016 г. се появи информация, че тя е поискала руско гражданство. В същата година актрисата купи апартамент в Москва.

Франческа Романа Ривели, както е истинското име на Орнела Мути, е естонка по майка. За пръв път се снима във филма на Дамяно Дамяни „Най-красивата жена“ през 1969 г. Тогава тя е на 14 години.

Орнела Мути е участвала в около 100 филма и сериала. Работила е с режисьори от ранга на Дино Ризи, Франческо Рози и др. Едни от най-незабравимите и изпълнения са заедно с Адриано Челентано.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама