Изследват безплатно за хепатит B и C в Шумен

17:00, 06 сеп 18 25 2024 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 10 септември 2018 г. (понеделник) в центъра на град Шумен – на площада пред Драматично-куклен театър „Васил Друмев” (бул. „Славянски” №72), в интервала от 10,00 до 15,30 ч. ще се проведат безплатни скринингови изследвания за хепатит В и C.

Акцията е част от кампанията „Скъсай с хепатита!”, която се организира от Национално сдружение за борба с хепатита „Хепасист“ и Сдружение „ХепАктив“, под патронажа на Комисия по здравеопазването към Народното събрание.

Официалното откриване ще започне в 09:30 ч. на площада пред Драматично-куклен театър „Васил Друмев” с медиен брифинг с участието на д-р Нигяр Джафер, заместник-председател на Народното събрание, член на Комисия по здравеопазването и народен представител от град Шумен, д-р Светлана Маркова Иванова, заместник-кмет „Социална политика и здравеопазване“ в Община Шумен, г-н Петко Шаренков, заместник областен управител на област Шумен, д-р Пепа Калоянова, директор на РЗИ – Шумен, д-р Димитър Костов, член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на „МБАЛ-Шумен” АД, представители на „Хепасист” и „ХепАктив”.

Събитието има за цел да напомни, че хепатит C е безсимптомно заболяване и единственият начин за навременното му диагностициране е чрез изследване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама