НС обсъжда Закона за движение, министри в оставка отговарят на въпроси

08:10, 05 сеп 18 / Политика 25 723 Topnovini
1

С обсъждане на промени в Закона за пътищата на второ четене ще започнат работа депутатите. Четирима министри ще вземат участие в парламентарния контрол.

Промените в Закона за пътищата предвиждат от 1 януари следващата година да бъде въведена смесена ТОЛ-система. За леките автомобили ще се изискват електронни винетки, а за тежкотоварните - ТОЛ-такса на база изминато разстояние. Парите от тези такси няма да отиват за общински пътища.

Преди второ четене депутати от ГЕРБ внесоха предложение за задължително оборудване на автобусите с обезопасителни колани за пътниците. Изискването няма да се прилага при специализиран превоз по маршрути с еднопосочна дължина до 30 км, които не се движат по републиканската пътна мрежа. От БСП възразяват на тази поправка.

Пръв на въпроси на депутати ще отговаря вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, а веднага след него финансовият министър Владислав Горанов ще обясни как митническите органи осъществяват контрол върху вноса на горива. В парламентарния контрол ще се включат и министрите в оставка Николай Нанков и Валентин Радев.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани