Можем ли да правим секс, без да имаме връзка?

19:10, 05 сеп 18 / Любопитно 25 1170 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сексът е едно от най-силните преживявания, чрез които всеки път осъзнаваме и преоткриваме себе си. Той ни дава дълбока интимна връзка с партньора. Възможно ли е обаче да правим страхотен секс, без да имаме сериозна връзка? Сексологът и семеен терапевт Наталия Кобилкина дава отговор.

Според нея не винаги, когато имаш връзка, правиш супер секс и обратното. "Секс без връзка може, но връзка без секс – не", казва Наталия.

Секс без любов e нещо напълно нормално и подобни отношения са много удобни за партньори, които не искат сериозна връзка, но между тях има химия.

Често обаче в такива взаимоотношения единият партньор иска малко повече и има някаква надежда, че нещо ще се получи. Ако се появят чувства и започне да се влюбва, тогава може да възникне проблем.

Затова Наталия съветва да начертаете границите още в началото на връзката. „Ако партньорът до вас е категоричен, че не иска нещо по-сериозно, вероятно няма да се получи. Тогава трябва да си направите извода - достатъчно ли ви е това и ако не - да търсите щастието другаде“, казва тя.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама