Проверяват двама полицаи за побой над пиян шофьор

14:45, 05 сеп 18 25 1130 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама полицаи от Сандански са обект на проверка заради жалба от пиян шофьор, че са го пребили.

Във вторник следобед (4 септември) в Районната прокуратура е подадено оплакване от 46- годишния Георги Андонов, в което твърди, че му е нанесен побой от полицейски служители. Към жалбата са приложени медицински документи от извършени прегледи, съобщиха от прокуратурата.

По случая е било образувано досъдебно производство за нанасяне на телесни повреди от длъжностни лица. В хода на разследването е установено, че на 3 септември, малко преди полунощ, на ул. "Стефан Стамболов", се намирал дежурен автопатрул. В този момент към тях се движел "Фиат пунто", шофиран от Андонов. Полицаите му подали сигнал със стоп палка за спиране, обаче той не се подчинил. Направил обратен завой и продължил с мръсна газ. Последвало преследване на колата от автопатрула из целия град. В един момент шофьорът спрял, излязъл от колата и побягнал. Полицаите Валентин Б. и Янко С. го настигнали и задържали. Пробата с дрегер показала 1,86 промила алкохол.

Според роднините му има опити случая да се потули, а срещу двамата служители на реда имало множество оплаквания за подобен произвол, но не и наказания. По думите му по време на побоя дошли други двама полицаи, които не се намесили, а съседите са били заплашвани да не свидетелстват.

В нощта след побоя Георги е бил държан в ареста без да му се окаже медицинска помощ, само с болкоуспокояващо. Нараняванията му обаче се оказват по-сериозни и предстои да му бъде направена нова медицинска експертиза. Прегледан е от съдебен лекар, който му е издал медицинско удостоверение. Констатирани били контузия на главата, рани в областта на очите, дясното ухо, охлузвания на лявото коляно, болки в гърба.

В болницата пък полицаите обяснили, че Георги сам е паднал. Близките му отричат.

От полицията потвърдиха за такъв инцидент и добавят, че ако е имало превишаване на правата полицаите ще бъдат наказани. Посочват, че Георги е оказал съпротива.

„Той е виновен никой не спори за това, но нека си понесе вината”, казаха пред bTV от семейството му.

Андонов ще бъде привлечен като обвиняем за шофиране в пияно състояние и бягството, с което попречил на полицаите да си изпълняват служебните задължения. Разследването дали те наистина са го пребили или сам е паднал от колата, както твърдели двамата служители, продължава.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама