Миню Стайков и още седем души с обвинения в пране на пари и продажба на стоки без бандерол

16:52, 06 сеп 18 25 1665 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната mрокуратура повдигна две обвинения на Миню Стайков - едното е за участие в организирана престъпна група с цел търговия с акцизни стоки без бандерол, укриване на данъци и пране на пари и второто за неплащането на ДДС в размер над 1 милион лева.

Заедно със Стайков са обвинени още 7 души, задържани по време на акцията, проведена вчера. За всички прокуратурата ще поиска от съда налагането на мярка за неотклонение "задържане под стража".

В прессъобщение от прокуратурата се съобщава, че обвинения са получили лицата М.С., С.С., И.Д., Ц.К., М.К., Б.Х., А.Т. и Д.Д. На едно от лицата са повдигнати обвинения за вторични престъпления - избягване плащането на ДДС и възстановяване на неследващ се данъчен кредит в размер на общо 1 016 139 лв., на други трима - за държане на акцизни стоки без бандерол в големи размери.

В рамките на деня обвиненията ще им бъдат предявени.

С постановления на наблюдаващия прокурор на обвинените ще бъде наложено задържане до 72 часа с оглед осигуряването им пред Специализирания наказателен съд и разглеждане на искане на СП за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама