Американската киноакадемия се отказа от идеята за "Оскар" за популярен филм

20:20, 07 сеп 18 / Любопитно 25 1005 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американската академия за кинематографично изкуство и наука обяви, че догодина няма да бъде присъждан "Оскар" в новата категория "популярен филм", както беше предложено преди месец, предадоха световните информационни агенции, цитирани от БТА. 

Идеята беше посрещната на нож от филмовата индустрия и кинокритиката, тъй като би се създало впечатлението, че филмите могат да бъдат делени на "популярни" и "непопулярни".

В съобщение на американската киноакадемия се казва, че учредяването на още една награда на деветия месец от текущата година ще предизвика затруднение за филмите, които вече са били реализирани. Новата категория ще бъде обсъдена допълнително.

Организаторите на церемонията по раздаването на "Оскар"-ите искаха да привлекат повече телевизионни зрители с даването на златна статуетка и на блокбастърите. Агенция Ройтерс припомня, че за тазгодишните "Оскар"- и пред телевизорите застана рекордно малка аудитория - 26,5 милиона зрители.

От американската киноакадемия съобщиха също, че следващата церемония, предвидена за 24 февруари 2019 г., ще бъде съкратена и ще е с продължителност три часа.

Американската академия за кинематографично изкуство и наука обяви и имената на творците, които ще бъдат удостоени с почетни "Оскар"- и . Сред тях са аржентинският композитор Лало Шифрин, известен с музикалната темата на филма - "Мисията невъзможна", актрисата Сисъли Тайсън и пиарът Мартин Леви. Те ще бъдат почетени по време на десетите годишни награди на управителите на академията на 18 ноември в Холивуд. На същата церемония наградата "Ървинг Талбърг" ще получат съпрузите продуценти Катлийн Кенеди и Франк Маршал.

Осемдесет и шест годишният композитор Лало Шифрин има зад гърба си шест номинации за "Оскар" и музика за над 100 филмови продукции, сред които "Хладнокръвният Люк" и "Мръсният Хари".

Актрисата Сисъли Тайсън, която е на 93 години, има една номинация за златната статуетка на американската киноакадемия за изпълнението й във филма "Sounder".

Мартин Леви е първият пиар, който ще получи почетен "Оскар" за дейността си. Неговата работа по промоцията на филма "Близки срещи от трети вид" го сближи с режисьора Стивън Спилбърг, с когото има 40-годишно партньорство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама