Немското контраразузнаване в противоречие с Меркел за атаките в Кемниц

13:00, 07 сеп 18 / Свят 25 1035 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шефът на германското контраразузнаване Ханс-Георг Маасен заяви, че липсва достоверна информация, която да предполага, че по време на протестите на крайната десница в източния град Кемниц е имало изстъпления срещу чужденци. Така той влезе в противоречие с твърденията на канцлерката Ангела Меркел, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Няма доказателства, че видеоматериалите, циркулиращи в интернет, са автентични". Той подчерта, че според внимателната оценка на правоохранителните органи "има основания да се предполага, че става дума за целенасочена дезинформация с вероятна цел да се отвлече вниманието на обществеността от убийството в Кемниц", каза Масен.

След уличното насилие в Кемниц, предизвикано от убийството на германски гражданин, както следствието твърди - от двама кандидати за убежище, Меркел каза, че от видеоматериалите "ясно личи ненавистта и свързаното с нея преследване от тълпата на невинни хора". Тя не се съгласи с оценката на консервативния премиер на Саксония Михаел Кречмер, който заяви в регионалния парламент, че в града не е имало преследвания и погроми по време на шествията на десните, които според него са били неправилно представени в медиите.

Това се потвърждава и от шефа на контраразузнаването, отбелязва ДПА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама