Софиянец отвлякъл и малтретирал три проститутки

15:25, 07 сеп 18 25 2214 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

43-годишен мъж от София е отвлякъл, изнасилил, ограбил и малтретирал три проститутки от района на Слънчев бряг. За това съобщи шефът на Апелативна прокуратура в Бургас Любомир Петров. Насилникът извършил трите престъпления в края на юли и началото на август.
 
Пострадалите жени са 22, 24 и 25 години. Те признали в полицията, че се прехранват с проституция. И трите отвличания станали по пътя Слънчев бряг - Обзор в района на "Ханска Шатра", известен с висока концентрация на практикуващи най-древния занаят, уточни прокурор Петров.

"В първите два случая е имало и втори извършител, който е процес на установяване. След бой и заплахи са качени насила в автомобил, закарани в гориста местност, където са извършени изнасилвания спрямо двете пострадали, както и грабеж на парите и златните им накити", посочи прокурорът.
 
Третият случай е аналогичен. Жертвата отново е била заплашвана и пребита, но при вкарването в колата ръцете и краката й били вързани със свински опашки. "Там извършителят е един по отношение на изнасилванията - Николай Паскалев. Отведена е първо в гориста местност, където е изнасилвана, а след това и в къща в село Приселци, където също е изнасилвана и държана до другия ден сутринта. Освободена е с маска на главата, отведена е до село Старо Оряхово", разказа прокурор Любомир Петров.

Проведени са необходимите процесуално-следствени действия. Извършителят Николай Паскалев от София е разпознат от пострадалите. "От дома в Приселци са иззети множество вещи, относими към предмета на разследване по делото. Тоест можем да говорим за много сериозна степен на доказване на обвиненията към това лице. Говорим за общо 11 тежки умишлени престъпления - три отвличания, три противозаконни лишавания от свобода, три изнасилвания и два грабежа. Вероятно ще има и още три обвинения за блудствени действия", посочи апелативният прокурор.

Паскалев е задържан за 72 часа, предстои да му бъде поискана мярка за неотклонение „постоянен арест“, обяви ръководителят на Окръжна прокуратура Георги Чинев: "Престъпления, извършени с изключителен цинизъм, граничещ с нечовешкото. След деянията техните лични карти са били снимани. Те са били заплашвани, че ако проговорят, ще претърпят, меко казано, неблагоприятни последици върху семе би".

Сумарно наказанията по различните обвинения могат да доведат до ефективна присъда от 15 години лишаване от свобода.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама