Нено Димов: България е много "по-чиста" отколкото беше преди пет години

10:34, 08 сеп 18 / Общество 25 773 Topnovini
1

Въпросът за „почистването” на кабинета трябва да се реши от лидерите на управляващата коалиция, отбеляза в предаването „Тази събота”, излъчвано по bTV, министърът на околната среда и водите – Нено Димов.

Той посочи, че всеки министър в кабинета се стреми да изпълни програмата, с която е поел този пост. „Обединените патриоти например имаха като предизборна програма е повишаването на доходите. Не съм убеден, че подобен тип оставки решават тези проблеми", отбеляза Нено Димов.

По думите му поемането на подобна отговорност е важно в политиката, на трябва да има и обективност върху причините. На този етап нито следствието е приключило, нито са приключили проверките, каза Димов.

Оставките на трима министри бяха поискани от премиера Бойко Борисов след тежката катастрофа с автобус край Своге, при която загинаха 17 души. Предстои Съветът на коалицията да одобри предложението на премиера и то да бъде внесено за гласуване в пленарната зала.

По повод строителството по морето Димов отбеляза, че трябва да има общи устройствени планове, защото когато нищо не е забранено, всичко е позволено. „Трябват ясни правила. Затовасъм се абмицирал Царево вече да има общ  устройствен план, който липсва  повече от 10 години”, обясни Нено Димов.

„България сега е много по-чиста отколкото беше преди 5-6 години",  коментира министърът по повод кампанията  „Да изчистим България заедно". "Първите две години се събираха по 25-26 000 тона отпадъци, а миналата година 5 тона. Това показва че при тази кампания има прогрес в правилната посока, има развитие".

„МОСВ помага по три начина на кампанията – финансираме закупуването на чували, ръкавици, гориво – това е материалната страна. Самият състав на министерството участва физически. Другата помощ е отварянето на депата за отпадъци – за това, което се събира", обясни Нено Димов.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани