Цветанов посочи кой от коалицията как ще гласува за оставките на тримата министри

13:45, 10 сеп 18 / Политика 25 1494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Всички в Коалиционния съвет сме единни в позицията си относно смяната на тримата министри. Ще се съобразим обаче и с позицията на НФСБ, че те ще гласуват против оставките“, каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и добави, че Борисов е получил неговата пълна подкрепа.

По думите на Цветан Цветанов депутатите на НФСБ ще гласуват "против" оставките на тримата министри, но "за" новите предложения за тези постове.
 
"Интерпретацията и търсенето на провокация, че има различни мнения или разделение между Борисов и Цветанов или ПГ на ГЕРБ и премиера, са несъстоятелни тези", каза Цветанов, цитиран от БТА.
 
"Хубаво е, че за разлика от коалиционните съвети, които за съжаление не ги провеждаме толкова редовно, с премиера Борисов си говорим ежедневно по няколко пъти и някой път дори се забавляваме на интерпретациите на изказвания в обратната посока", добави Цветанов.
 
„Нека Корнелия Нинова да бъде спокойна - няма никакво напрежение между Борисов и Цветанов и между Парламентарната група и премиера. Но не знам дали това важи за Парламентарната група на БСП, където Корнелия Нинова свежда решенията едностранно и еднолично и създава дискомфорт там. Молбата ми е да наблюдавате колко са депутатите от БСП, които участват в парламента - ако са над 20, явно има сериозен политически проблем за изпълнение на решенията на Изпълнителното бюро на БСП“, допълни Цветанов.

„Цялостната професионална биография на Младен Маринов е минала в МВР. В момента е главен секретар там и по никакъв начин няма да има сътресения при освобождаването на поста министър от Валентин Радев“, каза Цветанов.
 
„Маринов ще получи пълната подкрепа на Вътрешната комисия на парламента, но и ще искаме изпълнение на политики, свързани с пътна безопасност и някои неща, свързани с регистрацията на автомобили. Знаете, че се коментира как да се промени мястото за регистрация на автомобили в София, защото към терените има много реституционни претенции. Бюрата за регистрация на автомобили в София - град и София - област може да бъдат изведени и това да стане на мястото на жандармерията“, каза Цветанов.
 
Той допълни, че съвсем скоро ще е ясен и човекът, който ще заеме поста главен секретар в МВР, като уточни, че това ще е вътрешен за системата човек.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама