Арестуваха трима непълнолетни за погрома на бившия дом за деца в Плевен

16:05, 10 сеп 18 / Крими 25 574 Topnovini
1

Арестуваха трима непълнолетни за вандалските прояви в бившия дом за деца в Плевен.

Разследването на криминалистите на ОДМВР-Плевен е стартирало на 25 август тази година, след като към 17.10 часа в полицията бил получен сигнал за разбито складово помещение на сградата, в което били унищожени и повредени оставените перални машини, гардероби, шкафчета, маси, столове и врати.

Веднага е била сформирана оперативна група, която е извършила оглед на място, последвало е уведомяване на прокуратурата и образуване на досъдебно производство. В рамките на оперативните действия били извършени множество разпити и беседи, извършено е и обхождане на района, доведени били лица от криминалния контингент, на които е проверено алибито.

В хода на последвалите оперативни действия криминалистите установили и задържали извършителите – две момчета на 17 и 16 години и момиче на 16 години, всички от Плевен. В присъствието на инспектори от детска педагогическа стая са били проведени беседи с младежите, които са направили самопризнания за извършеното. Те са привлечени като обвиняеми по образуваното досъдебно производство и им е взета мярка „подписка под надзор на родител“.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.