Овладяно е състоянието на 14 от ранените при тежката катастрофа край Разград

16:55, 10 сеп 18 25 1275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Овладяно е състоянието на 14 от ранените от тежката катастрофа край Разград, при която в събота тир обърна бус със самодейци от Силистренско, каза директорът на МБАЛ"Св.Иван Рилски" д-р Гечо Жеков. Най-тежко пострадалият самодеец - 80-годишният дядо Енчо, който е с вътремозъчен кръвоизлив, бе транспортиран към варненска болница. Лекарите продължават да се борят за живота му. Трима с най-леки наранявания вече са изписани. 

"Трите жени, които са в реанимация, са стабилизирани, няма влошаване на показателите им. При оперираната 59-годишната Снежана Стоянова, която бе с руптура на черен дроб и се наложи да отстраним слезката, няма кървене. Но се проследява, защото има счупване на прешлени", уточни шефът на болницата.

Според него симптомите и проблемите на 10-те пенсионери, настанени в хирургия с натъртвания, охлузвания, луксации, започват да отзвучават и скоро ще бъдат изписани. Извършена е и операция на жена, която лежи в ортопедията със счупено бедро.

"Засега ситуацията е под контрол и не се налага консултации с по-големи лечебни заведения. Макар да сме малък град и тук има специалисти. Дори обмислям, всички участвали в лечението на ранените от катастрофата, да бъдат наградени със символични парични премии и благодарствено писмо. Нека да направим рекапитулация на свършеното", обяви д-р Жеков.

Шофьорът на тира, предизвикал обръщането на буса с пенсионерския хор от с.Срацимир, все още няма повдигнато обвинение. След 24-часовия арест не му е налагана мярка за неотклонение - заради липса на летален изход от поризшествието, обясниха от прокуратурата.

"За да бъде привлечен като обвиняем е нужно да бъдат събрани достатъчно доказателства, а все още не е готова автотехническата експертиза. Най-важното е сега да се следи здравословното състояние на пострадалите", каза наблюдаващият разследването младши прокурор Галин Тупев от Районната прокуратура в Разград, пише ''24 часа''.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама