Открива се шестото издание на "Алея на книгата"

09:00, 11 сеп 18 / Култура 25 1545 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шестото издание на "Алея на книгата" се открива на столичния булевард "Витоша". Официалното откриване е от 17:00 часа в Литературния кът на събитието, до паметника на Алеко Константинов на „Витошка“.

Пътуващото книжно изложение ще спре в центъра на София в пешеходния участък на булеварда - от пресечката с бул. „Патриарх Евтимий“ до ул. „Узунджовска“ и ще продължи до неделя, 16-и септември, с работно време от 10:00 до 20:00 ч.

Това е най-мащабното издание на "Алея на книгата" с повече от 30 събития. Над 60 издателства ще представят новите си заглавия в 24 шатри. Всяка вечер ще има премиери на книги, срещи с писатели и преводачи.

В рамките на изложението ще има присъствие както и на крупни издателства на учебна литература, така и на издания, които съпътстват задължителните и извънкласни програми за четене в програмите на учебните заведения. В програмата на литературния кът има събития за малките и освен в литературния кът, домакинстват партньорски локации - книжарници и други културни средища в центъра на София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама