Откриха още 500 000 лева на Арабаджиеви в Бургас, има задържани (ОБНОВЕНА)

12:00, 12 сеп 18 25 1650 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разследващите, които работят по случая с фамилията Арабаджиеви, продължават да откриват пари в брой – при акция в Бургас са намерени 500 000 лева.

При полицейска проверка на джип с трима пътника, у двама от тях са намерени хартиени пликове, съдържащи около половин милион лева. По случая незабавно е уведомена Специализирана прокуратура. По неотложност процесуално-следствените действия са възложени на ОДМВР - Бургас.

Установено е, че едно от лицата, у което са намерени над 298 000 лева (изтеглени от банкова институция) е пряко свързано с управлението на едно от инкриминираните дружества по досъдебно производство на СП – на захарния завод „Кристал“ в Пловдив. У друго лице е намерена и иззета сумата от 200 000 лв.

Попитан има ли потвърждение от Арабаджиеви, че ще се върнат доброволно, както обяви адвокатът им Сотир Цацаров коментира: „Ние не сме пощенска станция, за да получаваме потвърждение“. „Прокуратурата не приема уведомления, казани пред микрофони“, посочи той.

„При цялото ми уважение към позицията на защитата не бих могъл да работя с голословни твърдения“, допълни главният прокурор.

„Колкото повече този колега излага пред микрофоните твърдения, които според него са правни, толкова по-добра услуга върши на държавното обвинение“, каза още Цацаров. 

Ветко и Маринела Арабаджиеви се издирват от началото на септември с европейска заповед за арест, а при обиски в техни имоти спецпрокуратурата намери 10 млн. лв.

Вчера съдът отмени гаранцията от 20 хил. лв. на сина им Вълчо Арабаджиев и го върна в ареста.

Задържани за 24 часа по Закона за МВР са трите лица, иззет е и джипът, с който са се придвижвали. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама