Борис Ячев: Няма да има гласуване на оставките на министрите

08:36, 13 сеп 18 / Политика 25 1406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес няма да се гласуват оставките на тримата министри в пленарна зала, тъй като все още не е разписано освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР от президента Румен Радев. Най-вероятно цялата точка ще бъде отложена за следващо пленарно заседание. Това каза Борис Ячев от ПГ на Обединените патриоти, представител на НФСБ, в интервю за БНР.

Той потвърди позицията на НФСБ за гласуването на оставките: "Няма промяна в заявената позиция на НФСБ за днешното гласуване на оставките на тримата министри Ивайло Масковски, Валентин Радев и Николай Нанков. Ние ще гласуваме срещу освобождаването на тримата министри, тъй като считаме, че това са професионалисти, които са си вършили работата и не виждаме основателни причини за тяхното освобождаване".

Ячев посочи още, че начинът, по който е съобщено решението за освобождаване е било в нарушение на коалиционните споразумения. Както и обявиха още в началото на седмицата от НФСБ, те ще подкрепят новите предложения, направени от премиера. Те са обсъдени на коалиционния съвет и са одобрени, посочи Ячев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама