Три библиотеки в Община Елена допълват фонда си по програма

15:45, 13 сеп 18 25 1011 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Градската библиотека в Елена и още две читалища в общината са с одобрени от Министерството на културата проекти по програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“.

За обновяване на библиотечния си фонд Градската библиотека получава сумата 2930 лв. От читалищата в селата с проекти по програмата кандидатстваха само две – „Искра-1900“ в с. Константин и  „Надежда-Беброво-1870“ в с. Беброво. Финансовата помощ за обществените им библиотеки е по 2 690 лв.

Програмата продължава изпълнението на основната си цел – чрез осигуряване на финансова подкрепа за обновяване на библиотечните фондове да се насърчи интереса към книгата и четенето и да съдейства за развитие на библиотеките като основни центрове за духовност, придобиване на знания и информация.

Участието в програмата е на конкурсен принцип чрез процедура за подбор и оценка на проекти, които предвиждат закупуване на книги, литературна и културна периодика и други информационни източници, включително и на електронни носители, съобразени с културните и образователните потребности на гражданите, които обслужва дадената библиотека. Право на участие в конкурса за финансова подкрепа имаха всички обществени библиотеки по смисъла на Закона за обществените библиотеки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама