Как да контролираме гнева?

20:40, 13 сеп 18 / Любопитно 25 1315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всеки човек има моменти, в които нервите му са опънати до краен предел, и просто не издържа и иска да избухне. Важно е обаче да бъдем спокойни, защото гневът, точно както страха, ни спира от това да бъдем себе си и максимално ползотворни. 

Ето защо ще обърнем внимание на няколко неща, които могат да ни помогнат да се справим с изблиците на гняв. 

На пръв поглед може да ни се струва невъзможно в момент на гняв да седнем и да започнем да пишем, но това може да се окаже много полезно. Според Bright Side, когато ни дойде до гуша просто трябва да запишем всичко онова, което ни е довело до това състояние, на лист и да го унищожим. 

По този начин ще помогнем на съзнанието ни да се освободи от нещата, които го притеснява или нервират. 

Дай една прегръдка

Вместо да крещим и да се ядосваме е много подобре да потърсим малко любов и някоя прегръдка. По този начин ще повишим нивата на окситоцин, който пък е отговорен за намаляване на стреса. 

Дъвката

Дъвченето на дъвка, освен, че освежава дъха,  спомага за това да се освободим от гнева. Това е така, защото при дъвченето движим челюстта си, а с нея и мускулите в лицето. По този начин тялото ни бавно, но сигурно се освобождава от натрупаното напрежение.

Бягай от тука

Ако никое от гореизброените неща не ни върши работа, можем просто да се разходим за около 20 минути. А още по-добре, ако потичаме. С тези физически активности помагаме на мозъка да произведе ендорфини, които са отговорни за това да се чувстваме щастливи. 

Пеене

Когато сме весели и щастливи отвътре ни идва да запеем някоя любима песен. Пеенето и слушането на любима музика в момент на висок стрес или гняв, може да ни успокои и да приповдигне настроението.   

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама