Нено Димов представя в Русе нова апаратура за измерване на въздуха

10:00, 14 сеп 18 25 1385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще представи в Русе апарат за измерване концентрацията на интензивно миришещи вещества. От 13 часа в Автоматичната измервателна станция „Възраждане“ на ИАОС на ул. „Ниш“ ще бъде демонстрирана работата на устройството.

В събота, 15 септември, министър Димов ще се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“ в Русе. От 10 часа, с екип на екоинспекцията, министърът ще участва в почистването на лесопарк „Липник“.

За седма поредна година МОСВ е партньор и участва активно в инициативата „Да изчистим България заедно“. Подкрепата при подготовката на националната кампания се осигурява от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) с предоставяне на чували за събиране на отпадъци и ръкавици за еднократна употреба, които са раздадени чрез структурите на МОСВ – Регионалните инспекции по околна среда и води, Басейновите дирекции и Националните паркове.

През 2018 г. МОСВ е осигурило 40 000 чувала и 80 000 чифта ръкавици. 3590 бона за гориво са били изпратени на областните управи за транспортиране на събраните отпадъци до регионалните депа на останали неизвозени отпадъци, събрани от доброволци в рамките на кампанията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама