Как да се предпазим от обир на автомобили?

23:06, 13 сеп 18 25 635 Topnovini

Една от последните моди сред автокрадците е моментно заглушаване на дистанционното на алармата или ключа от близко или средно разстояние. Много често, улисани в бързането съвсем машинално слизаме от колата си, натискаме алармата за заключване и политаме към следващата задача. Все по-често обаче се появяват нагли крадци, които използват именно подобни моменти на намалено внимание от наша страна за подлите и долните си действия.

Каква е последната мода за обир на автомобил?

В близост до паркиращият автомобил, абсолютно невинно си стоят двама души и просто си говорят. Без въобще вие да подозирате, единият от тях държи в джоба си миниатюрно устройство, с което заглушава сигнала между дистанционното на вашата аларма или ключ и автомобила ви. Вие по навик заключвате автомобила си и има голяма вероятност да не забележите, че всъщност колата ви е останала отключена. След като вие се отдалечите, крадецът най-спокойно си отваря отключената кола, преравя си всичко и си взима каквото си хареса. Няма разбиване, няма аларма, няма бързане, суматоха или паника. От страни най-вероятно ще изглежда, че собственикът просто си проверява автомобила и обир е последното нещо, което човек би свързал с подобно спокойно поведение.

Как да се предпазим?

Като проверяваме дали колата ни действително е заключена. Това изглежда доста елементарно, но ще останете много изненадани ако разберете колко много хора просто пропускат тази важна подробност. Именно те се превръщат в жертви на тези нагли крадци. Също така имайте предвид, че тези заглушители имат относително голям обхват и е напълно възможно всичко около колата ви да изглежда дори пусто и пак алармата ви да бъде заглушена от добре прикрит крадец. 

Друго важно нещо, което можете да направите е да сте много внимателни къде оставяте автомобила си. По подразбиране крадците не харесват осветени, публични места с много камери.

И не на последно място - ако не можем да спрем престъпните намерения на нагли крадци, поне да не им даваме шанс да печелят от това, като никога не оставяме нищо ценно в колите си.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!