Кризата с бежанската вълна в Гърция се задълбочава

20:40, 14 сеп 18 / Свят 25 1233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 17 000 бежанци и мигранти са настанени в лагери за 6 000 души на остров Лесбос. Напрежението е голямо, условията предполагат дори разпространение на епидемии, предупреждават от "Лекари без граници". Вече 19 неправителствени организации се обърнаха към гръцкото правителство и към Европарламента за помощ, предава БНР.

Местната власт на остров Лесбос даде срок на правителството един месец за решаване на проблема с нечовешките условия на живот за хиляди бежанци и мигранти. Предупреждават, че жителите на острова са на границата на търпимостта.

Въпреки обещанията от министерството по миграция, все още не е започнало прехвърляне на бежанци от островите към вътрешността на Гърция. Причината е, че няма готови лагери, в които да ги настанят.

Министърът по миграцията Димитрис Вицас на среща във Виена настоя за спазване от страна на Турция на споразумението за прекратяване на бежанския поток към гръцките острови.

В последните дни се наблюдава силна вълна от мигранти от сухопътната граница с Турция. Само за ден в Солун пристигат над 200 души, които търсят убежище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама