Задържаха двама журналисти по време на разследване

11:49, 14 сеп 18 25 1523 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама журналисти са били задържани от радомирската полиция, докато правят разследване край село Егълница, съобщи Асоциацията на европейските журналисти. Това са Димитър Стоянов от "БиволЪ" и румънският журналист Атила Биро, които опитвали да заснемат как се горят документи, уличаващи фирми в злоупотреби с евросредства. От МВР отрекоха журналистите да са били задържани.

В района на установеното място са задържани три лица, които в последствие са се представили като двама журналисти и адвокат.

Субекти на разследването им опитвали на това място да изгорят документи, свързани със злоупотреба с еврофондове, съобщава румънската неправителствена организация за разследваща журналистика „Райз проджект” (Rise Project).

Те са отведени  в районното управление и след установяване на самоличността им и снемане на обяснения за целта на пребиваването им в района, са освободени.

Журналистът Атила Биро е написал днес във Facebook, че е добре и скоро ще съобщи подробности. От Райз проджект уточняват, че един от румънските дипломати в България се е намесил в случая. От организацията изказват благодарност на дипломата и на хората, които са се обадили в полицията, тъй като "в подобни ситуации общественият натиск има значение".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама