Най-богатият човек дарява 2 млрд. долара за бездомни

12:50, 14 сеп 18 / Свят 25 1428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шефът на „Амазон“ Джеф Безос дава 2 млрд. долара на благотворителен фонд, създаден от него да помага на бездомни и да изграждане на мрежа от училища, съобщи BBC. 

Най-богатият човек в света обяви акцията си в Twitter, като каза, че благотворителният фонд ще се казва „Дей уън фънд“.

Безос, чието състояние се оценява на 164 млрд. долара, беше критикуван, че не се дава достатъчно средства за благотворителност. А американският сенатор демократ Бърни Сандърс атакуваше условията за труд в складове на „Амазон“.

Безос попита в Twitter миналата година как би могъл да използва богатството си, която тази година значително се увеличи заради ръста в цената на акциите на „Амазон“ и намаляването на данъците в САЩ.

Той обяви в четвъртък, че „Дей уън фънд“ ще помага на „съществуващи неправителствени организации, които помагат на бездомни семейства“ и че финансира „мрежа от нови учебни заведения за предучилищно възпитание в общности с ниски доходи“.

Средствата ще бъдат поделени между „Дей уън фемилис фънд“ и „Дей уън академис фънд“.

По-рано този месец „Амазон“, която Безос основа през 1994 г., стана втората в света компания, достигнала пазарната капитализация от 1 трилион долара. „Епъл“ достигна този праг няколко седмици по-рано.

Въпреки голямата сума, дарена от Безос, той остава далеч от благотворителната дейност на милиардери като съоснователя на „Microsoft“ Бил Гейтс, прехвърлил десетки милиарди на фондацията си, и шефът на Facebook Марк Зукърбърг, обещал да дари 99% от акциите си в социалната медия на организация, фокусирана върху добруването на хората.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама