Учители и инспектори чистят гимназии на 15 септември, ученици помагат

11:17, 15 сеп 18 / Култура 25 1584 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес е 15 септември и в цялата страна тече кампанията „Да почистим България за един ден“.

Ръцете на много учители и ученици ще са заети с метли, лопати и кофи с парцали за миене. По европейски проекти цяло лято в районите на две от най-големите гимназии в Смолян текат сериозни строителни дейности, които ще продължат и след първия учебен ден, съобщават от СмолянБГвести.

В петък учители и ученици чистиха района около Езиковата гимназия „Иван Вазов“ в областния град. Храсти, боклуци, пясък и строителни остатъци от новоизградениата площадка за спорти и тенис на корт, бяха изметени, а днес работата продължава.

Всички служители на Регионалния инспекторат по образование ще се включат в акцията по чистене на площите около Природоматематическата гимназия в Райково. Там продължават строителните дейности, но заедно с учителите, инспекторите ще помогнат за облагородяване на района и самата сграда на гимназията. Строителствата на голяма спортна зала ще продължи и след началото на учебнат агодина, но в понеделник за първия учебен ден гимназистите ще бъдат посрещнати в чиста и приветлива сграда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама