Фортисимо фест впечатли Разград и Враца

18:49, 15 сеп 18 / Култура 25 1801 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фестивалът за класическа музика на открито Фортисимо фест вече се срещна с публиката в Разград и Враца, предстои последният концерт в София тази неделя, 16 септември, от 20:00 часа пред Народен театър “Иван Вазов“.

В навечерието на празника на столицата пред Народен театър “Иван Вазов” ще се проведе и заключителният концерт на програмата, който ще бъде с изцяло нова музикална програма. Максим Ешкенази ще дирижира Софийска филхармония, а на сцената ще видим Михаела Филева, Славин Славчев, Светлин Русев - цигулка, хор “Ваня Монева”, Ана Пападопулу и Юлиан Вергов.

Фортисимо e музикално семейство, което носи модерния дух на класическата музика и разказва живописно нейната великолепна история. Семейство Фортисимо расте с любовта на Максим Ешкенази, фондация “Америка за България” и виртуозни музиканти, които свирят с магия и страст пред вдъхновена публика от малки, големи и още по-големи.

Фортисимо се състои от концерти и уроци на три самостоятелни програми - Фортисимо Фест, Фортисимо Клас и Фортисимо Фамилия. Различни по стил, но с една душа и сърце, Фортисимо Фест, Клас и Фамилия пресъздават високи образци на класическата музика с искрен ентусиазъм и щура емоция.

Фортисимо Фест е основан през 2010-а година и всяка година вълнува и вдъхновява хиляди зрители. Популяризира и вдъхновява с класическа музика, споделяйки нейната магия от сцените си на открито.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама