Фондация събира кандидатури за стипендия в най-добрия университет за предприемачи

18:00, 17 сеп 18 / Култура 25 1151 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българските зрелостници, които завършват гимназия през 2019 година, отново могат да кандидатстват за стипендия за 4-годишно обучение за бакалавърска степен в най-добрия университет за предприемачи – Бабсън Колидж в Бостън. Това е възможно благодарение на традиционната програма на Фондация “Кроношпан” за ученици от Централна и Източна Европа. Пълната стипендия покрива разходите за четирите години на обучение – такси, настаняване, учебници, здравна застраховка и пътувания до САЩ.

Конкурсът преминава през няколко фази. Като първа стъпка кандидатите трябва да се регистрират и да подадат документи до 29 септември 2018 година на сайта на фондацията. След преглед на документите избрани кандидати участват в специален уъркшоп с представители на Бабсън Колидж. До декември 2018 година финалистите трябва да положат и изпититкуе TOEFL и SAT, като разходите за тях се поемат отново от Фондация “Кроношпан”. Следват допълнителни интервюта с представители на университета, а победителят в конкурса ще бъде обявен през март 2019 година.

През всички тези фази премина и миналогодишната победителка – българката Мартина Гарабедян от Английската гимназия в Пловдив. Тя преодоля успешно конкуренцията на стотици свои връстници от Централна и Източна Европа и преди дни започна образованието си в Бабсън Колидж.

“Това е изключителна възможност и съм много благодарна за нея. Надявам се и много други млади българи да се борят за нея.”, споделя Мартина. “Всичко тук ме впечатлява – от професорите, през модела на обучение до студентите, които срещам. Това е един от най-интернационалните колежи в САЩ и имам шанса да уча и много за други култури.”, разказва тя.

„Успехът на Мартина направи много българи горди. Надяваме се да послужи и като мотивация и вдъхновение за други знаещи, талантливи и упорити българските деца, които да кандидатстват тази година“, сподели Николай Банков, Изпълнителен директор на „Кроношпан България“.

Надпреварата за стипендията на Фондация „Кроношпан“ се провежда за седма година. Освен Мартина, конкурсът са печелили ученици от Унгария, Полша, Румъния, Украйна и Беларус. Всички те получават образование в Бабсън Колидж, който оглавява над двайсет години класациите на образователните центрове за подготовка на предприемачи в САЩ и света.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама