Звезден рожденик: Димитър Рачков

09:20, 18 сеп 18 / Любопитно 25 1887 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува актьорът и телевизионен водещ Димитър Рачков, който навършва 46 години!

Роден е на 18 септември 1972 г. в Бургас. Средно образование в ПГ по САГ „Кольо Фичето“ в Бургас с паралелка геодезия. Завършва НАТФИЗ през 1995 г. в класа на проф. Димитрина Гюрова и проф. Пламен Марков. От 1996 до 1998 г. работи в сливенския драматичен театър „Стефан Киров“. Работил е и във Варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров“ и в Малък градски театър „Зад канала“. От 1998 г. е в трупата на Народния театър „Иван Вазов“. От 2006 г. е част от театрална формация Мелпомена.

Рачков става известен с ролите си в предаването Клуб НЛО. Понастоящем е водещ на ТВ шоуто „Като две капки вода“ и е гласът на Бай Брадър, чийто бургаски говор прави образа още по-колоритен. Той участва също в предаването „Пълна лудница“, като представя образи като: Жоро Бекъма, Ники Пънчев (Ники Кънчев) и самия себе си (с псевдонима Пачков) в „Шоуто на Пачков“, както и герои от „Сакъз“ (пародия на турския сериал Перла) – Рачкур и Шмъркан, където си партнира с Мария Игнатова.

Носител на награда за мъжка роля от Театралните празници „Благоевград`99“ за Попът в „Зидарите и попа“. „Аскеер“ 2000 за изгряваща звезда за Мъжът в „Самолетът беглец“. Почетен гражданин на град Твърдица от 2013 г.

През февруари 2009 г. Димитър Рачков и неговата колежка Мария Игнатова обявяват, че двамата имат интимна връзка и живеят заедно, но се разделят през 2017 г. Рачков има син от брака си с Христина Апостолова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама