Ще спре ли прогнозата за времето?

07:40, 18 сеп 18 25 1254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес изтича крайният срок, който синоптиците, недоволни от финансирането на работата им в рамките на БАН, дадоха за назначаване на ръководство на Института. Те предупредиха, че ако това не се случи, ще спрат прогнозата за времето, осигурявана 24 часа в денонощието.

До края на деня се очаква да бъдат разгледани кандидатурите за временен директор на НИМХ. От 20 дни структурата е без ръководство. Засега се предлагат две имена за ръководител на НИМХ – отстраненият негов директор проф. Христомир Брънзов, и проф. Пламен Нинов, който досега е бил зам.-директор и е с по-големи шансове да бъде избран.

Управителните органи на БАН уверяват, че съгласно своите правомощия, ще осигурят всички необходими условия за нормално, спокойно и безпроблемно функциониране на Института до приключване на процедурата по преструктурирането му.

Председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски вече е получил мандат от УС да подпише споразумение с НИМХ, а именно това беше причината то да не е факт още в петък. Именно споразумението ще отвори пътя към назначаване на временно изпълняващ длъжността директор на НИМХ и излизане от кризата, в която е той след отстраняването на неговия директор проф. Христомир Брънзов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама