Сърбия купува бойни безпилотни самолети от Китай?

20:40, 18 сеп 18 / Свят 25 1063 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сърбия ще се сдобие с безпилотни самолети от Китай, които ще бъдат използвани за разузнаване, но също могат да направляват и артилерийска стрелба. Информацията е съобщена от неофициални източници пред ТАНЮГ.

Заместник-министърът на отбраната на Сърбия Ненад Милорадович потвърди в Пекин, където сръбският президент Александър Вучич е на посещение, че балканската държава ще се сдобие с модерни оръжия и военна технология от Китай. По думите му Сърбия ще получи бойни безпилотни самолети, които ще имат способността да разузнават, откриват цели при дневни и нощни акции, както и да използват ракети и бомби с лазерно насочване.

Според него само най-способните въоръжени сили в света притежават подобна технология и сега сръбската армия ще се присъедини към тях. Милорадович каза още, че съгласуваният пакет включва и индустриално сътрудничество, тоест трансфер на технология. Така Сърбия ще започне производство на безпилотни самолети.

Отнася се за две системи с ново поколение безпилотни самолети. Всяка бойна система е от три безпилотни самолета, наземна контролна станция и дистанционен видеотерминал. В допълнение е съгласувано останалите пет системи да бъдат произведени от Сърбия, като се използва китайска технология.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама