България се включва в Европейския ден без загинали на пътя

09:00, 19 сеп 18 25 845 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Операция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя (Еuropean Day Without A Road Death) се организира от Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL, като целта е в този ден да няма нито един загинал човек по пътищата на територията на стария континент.

Европейският ден без загинали на пътя е част от Европейската седмица на мобилността, която се провежда от 16 септември до 22 септември. Мотото на седмицата на мобилността е „Мултимодалност “ с подтема „Комбинирай! Движи се!“.

"Идеята е хората да използват различни превозни средства, за да се придвижват алтернативно и по-безопасно. И в контекста на това, което е предоставено от организатора - Европейската комисия, избрахме като координатор за България заглавие „Безопасни мобилни комбинации за живот“. Целта ни е да достигнем до съзнанието на хората, да ги убедим във възможността и удобството на използването и на алтернативни варианти за придвижване", обясни инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“, която е координатор на проекта за нашата страна.

Специална страница, посветена на EDWARD, е активна на сайта на МВР и отдела „Пътна полиция“.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама