Мая Манолова иска глоба за кмета на Хитрино

16:02, 18 сеп 18 25 1319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''В Хитрино съм, за да проверя на място какво е свършено от поетите ангажименти до момента и дали хората тук са съгласни с последното разпределение на средствата за възстановяване на населеното място'', каза пред журналисти омбудсманът Мая Манолова в Хитрино, където днес има приемна, предава БТА.

Тя припомни, че по нейно предложение Националният обществен съвет е отказал да вземе решение за разпределението на последните пари за възстановяване на населеното място.

"Настояхме кметът да обяви списъците с усвоените до този момент пари, включително и неговото предложение за последната сума, но доколкото разбирам от срещите ми до този момент това не е свършено", отбеляза Манолова.

Омбудсманът Мая Манолова поиска глоба за кмета на Хитрино. Процедурата е прецедент и ще бъде задействана за първи път.

Причината е отказ на информация за изразходването на средства за възстановяване на селото след експлозията. Към този момент все още има хора, живеещи във фургони и неремонтирани покриви.

Междувременно кметът поиска остатъка от парите от дарения да бъде усвоен през ремонт на необитаеми къщи.

''Ще настояваме всички протоколи и приложения за похарчени пари да бъдат публично оповестени, нещо за което настоявам всеки път и кметът поема ангажимент да го свърши, а също така и всеки човек, на който е извършван ремонт - да получи договор за ремонта, количествено-стойностната сметка и точен разчет колко пари са похарчени за съответната къща'', допълни Манолова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама