Френските фабрики започнаха производството на шоколадите и шоколадовите изделия за коледните празници. Целта е до края на настоящия месец да бъдат извършени и първите доставки.
Патрик Поарие, директор на френската компания "Семоа", която е лидер във Франция в производството на шоколадови изделия, заяви, че по Коледа се реализират 44% от общите й продажби, предаде БТА.
Ето защо машините на компанията ще работят на пълни обороти до края на октомври. След това за шоколадовите фабрики има кратко затишие и през декември те ще започнат да се подготвят за производството на шоколад за Великден.
Представители на компаниите разказват, че подготовката за коледния или за великденския сезон започва в действителност две години по-рано. През това време се проучват вкусовете на клиентите, отчитат се новите тенденции и се разработват нови продукти.
За разлика от големите производители малките занаятчии от отрасъла обаче започват да произвеждат коледния си шоколад в навечерието на празника, тъй като тяхната продукция е "крехка и се запазва само за кратко време".
Добави коментар