Внасят подписка заради премахнатите камъни в памет на убития балетист

12:45, 19 сеп 18 / Общество 25 292 Topnovini
1

Седмица след смъртта на балетиста Мартин Чикалов, който беше убит на пешеходна пътека, отново назрява недоволство. Варненци организираха протестна подписка до общината, в която питат кой и защо е премахнал втората грамада пред сградата на общината, издигната в памет на балетиста.

Първата грамада от камъни беше издигната на 14 септември, след протест на жителите на морския град. Часове след изграждането й тя беше премахната по незнайна причина. Това събуди гнева на много от местните, които издигнаха втора грамада на 17 септември.

"Това запитване е подкрепено от 160 души. Интересува ни кой е отговорен за порогаването на символа на гражданското ни недоволство", заяви Милена Пехливанова, инициатор на подписката.

Според нея премахването на камъните означава, че от общината не приемат гражданското мнение на варненци. До този момент от там няма официален отговор на въпроса. В социалните мрежи се появиха множество коментари по темата, като някои споделиха, че на жители са съставени актове, защото са оставили камъни пред общината. 

В момента варненци продължават да поставят камъни, свещи и цветя, за да изразят отношението си към проблема, предаде Нова телевизия.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 129 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.