Откриха оръжие и боеприпаси в къща във Врачанско

10:40, 20 сеп 18 25 1546 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Голямо количество оръжие и боеприпаси са били открити в частен имот в село Манастирище, община Хайредин.

Акцията е проведена в сряда след оперативно-следствени действия на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Областната дирекция на МВР във Враца.

Полицаите претърсили къща и двор - собственост на двама братя - на 61 г. и на 54 г., в село Манастирище. При претърсване на помещения, ползвани от 61-годишния мъж,  са намерени  и иззети ловна пушка 12 калибър, две пневматични пушки, бойна граната, имитационна граната със запалка в нея, 50 електродетонатори, тротилова пресовка с тегло около 200 грама,  метално тяло с цилиндрична форма, саморъчно изработено, три пълнители за автомат тип „АК“, три метални кутии с барут за ловни патрони, плик, съдържащ около двеста грама барут за ловни патрони, кутия с капсулвъзпламенители за ловни патрони, две огнепроводни шнурове съответно с дължина 8,10 метра и 0,20 метра, както и 417 ловни и бойни боеприпаси от различен калибър.

В хода на претърсването, след установяването на взривни вещества, местопроизшествието е запазено до пристигането на екип на Специализираният отряд за борба с тероризма - МВР.

61-годишният собственик на имота, който е криминално проявен, не е задържан по здравословни причини.

Образувано е досъдебно производство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама