Ашли Джъд се изправя срещу Харви Уайнстийн в съда

20:00, 20 сеп 18 / Свят 25 1340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Федерален съд в Лос Анджелис прие за разглеждане иска на Ашли Джъд, която обвинява продуцента Харви Уайнстийн в разпространение на клевети по неин адрес, но искът ѝ за сексуални посегателства бе отклонен, съобщиха световните информационни агенции, пише БТА.

Съдия Филип Гутиерес проучил наличието на пречки от правно естество за по-нататъшно разглеждане на иска на актрисата.

Тя заявява, че преди около 20 години в хотел се отскубнала от сексуалните посегателства на продуцента, като използвала уловка. Джъд обещала да отстъпи пред настойчивите му искания, ако ѝ бъде присъдена награда Оскар.

Уайнстийн ѝ отмъстил за отказа да има интимна връзка с него, като представил в негативна светлина професионалните и личните ѝ качества пред режисьора на трилогията "Властелинът на пръстените" Питър Джаксън. Затова Ашли Джъд била лишена от възможността да изпълни роля в киноепопеята.

По мнението на Гутиерес, според калифорнийското законодателство актрисата е обосновала неправилно обвиненията си в сексуални посегателства.

Погледнато от негова гледна точка, обвиненията ѝ едва ли биха могли да се свържат с взаимоотношения между потенциален работодател и перспективен работник.

Скептицизмът на съда е обусловен от това, че Ашли се срещнала насаме с Уайнстийн само веднъж, при това преди около 20 години.

Адвокатът ѝ Тед Бутрус заяви, че режисьорът Питър Джаксън се срещнал с екипа ѝ от юридически съветници и уверил, че може да даде свидетелски показания в нейна подкрепа срещу Уайнстийн.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама