Синдикатите в МВР поставиха три проблема за решаване на Младен Маринов

12:32, 21 сеп 18 / Политика 25 1526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първа знакова среща на новия министър на вътрешните работи Младен Маринов с представители на синдикалните организации в МВР. Срещата продължи близо час. На нея служителите на МВР поставиха три неотложни проблема за решаване.

След разговорите Младен Маринов заяви, че не са били по конкретни теми, тъй като са първите от много следващи, които той ще провежда с профсъюзните организации. Младенов открои два важни проблема, които трябва да бъдат решени - униформите и административната тежест във ведомството и всички негови структури по места.

"Започваме първо от законодателните промени, знаете, това се обсъжда отдавна. Имаме съвпадение по отношение на част от социалните пакети, имаме съвпадение в чисто практически приложения на документооборот, административна тежест, униформеното облекло заема също голям процент от въпросите, които трябва да решаваме - това са общите неща", заяви Младенов.

От своя страна синдикатите заявиха, че няма дадат време, в което новият вътрешен министър да се ориентира в обстановката, тъй като е човек от кариерата и е израснал е в йерархията от най-ниското ниво до най-високия пост. Но и те видяха три важни задачи, които трябва да бъдат решени в най-скоро време.

"Хроничното недофинансиране на министерството - първо, мотивацията на служителите - въпрос, по който може и трябва много да се работи. И трето - факта, че поне досега министерството се ръководеше не от политици, а от чиновници. От тук нататък всичко е в негови ръце и поне по тези три проблема ще има пълното ми съдействие и подкрепа", заяви Валентин Попов, председател на СФСМВР, предаде БНТ.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама