Младежката геосфера в Шумен отваря врати

15:45, 21 сеп 18 25 1493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Младежката геосфера, изградена с доброволен труд, ще бъде открита официално днес в Шумен.

Съоръжението е направено по проект на Общинския младежки съвет, финансиран от фондация „БГ-Бъди активен“ с 10 000 лв. и се изгражда от членове на младежки клубове в Шумен и дизейнерска фирма партньор. Строителството започна в началото на септември. Геосферата се намира в градинката до хотел "Шумен".

Доброволците направиха куполната конструкция, поставено е виниловото покритие, изработени са под и вътрешен интериор, районът е почистен, поставени са пейки и кошчета. Как ще протече откриването разкри Петър Бодуров - председател на Общинския младежки съвет.

"Ще има различни състави, които ще пеят и танцуват. Ще бъде официално представен проектът, както и очакванията от неговата реализация. Идеята е хората да видят, че вече имаме такова пространство и да знаят, че са добре дошли в него. Честно казано, проектът надмина моите очаквания, защото доста хора се включиха. Това са над 40 човека, което е рекорд на базата на останалите 19 проекта в други градове. Виждам една активност и желание заедно и задружно да си създадем пространство, което харесваме и което искаме", посочи Петър Бодуров. 

В младежката геосфера ще има и книги, предоставени от доброволците. Официалното откриване е от 18.30 ч.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама