Борисов: Кандидатурата за главен секретар на МВР ще се обсъди първо с президента

14:41, 21 сеп 18 / Политика 25 1952 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кандидатурата за главен секретар на МВР ще бъде обсъдена първо с президента Румен Радев, заяви премиерът Бойко Борисов. При посещение в Габрово Борисов подчерта, че ще предложи добри професионалисти, които ръководят големи структури.

“Преди каквото и име да се спомене, в удобно за него време ще го потърся, ще мотивирам кандидатурата, ще сложа няколко имена и тогава ще пристъпим към необходимите по закон съгласувателни действия. Системата има нужда от професионализъм, от спокойствие. Аз съм убеден, че и той ще погледне държавнически на тази задача, така че първо с него ще го обсъдя. Човекът или хората, които ще му предложа като варианти, са и сега добри професионалисти, ръководят големи структури и не би трябвало някоя от тях да пробуксува, ако примерно бъде отказано съгласуване“.

„Аз никога не съм водил война”, категоричен беше той.

По повод позицията ни за Унгария Борисов посочи, че единственото до момента практическо действие, в което ЕНП, ПЕС, либералите и всички останали са заявили позицията си, е било гласуването в Европарламента.

Борисов подчерта, че шестимата депутати на ГЕРБ са гласували против наказание за Унгария въпреки взетото решение на ЕНП. „Нашата партия с всичките си депутати се обяви против задействането на този член. Всичко друго е голословие, нападки, лъжи и опит да се прикрие истинското решение на социалистите. Ръководителят на г-жа Нинова, лидерът на европейските социалисти, не я послуша или тя не го послуша и гласува за наказанието на Унгария, както и нейните депутати в ЕП. Това не е ли двоен аршин – навън да удряш по Унгария, а в България да казваш, че някой друг го прави”, попита Борисов.

Борисов направи и инспекция на обект „Обход на гр. Габрово”. Проектът ще осигури пътна връзка до бъдещия тунел под Шипка и ще избегне влизането в областния град Габрово. Изграждането на обхода и тунела ще улесни транспортните потоци по направлението север – юг, осигурявайки най-краткия път между Северна и Южна България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама